Ineke Vaasen Fotograaf - Beeldmaker & Florale Vormgever

Door mijn opleiding als ontwerper van grootschalig bloemwerk, die ik na een reorganisatie bij een Amerikaans telecombedrijf ging volgen, kwam ik in aanraking met fotografie.
Tijdens deze opleiding moesten er foto’s ingeleverd worden voor onderwerpen van verschillende technieken, composities en kleurgebruik.
Fotoboeken vol met foto’s van composities en kleuren werden vereist en door de examencommissie beoordeeld.
Na deze opleiding voltooid te hebben was mijn interesse in fotografie gewekt en had ik inmiddels mijn klik-klak cameraatje ingeruild voor een spiegelreflexcamera, waarmee ik landschappen en bloemen ging fotograferen voor oa Instagram.
Mijn cameramerk nodigde mij uit om ook eens in de studio te komen fotograferen en verschillende camera’s en objectieven uit te proberen. Hierbij waren fotomodellen aanwezig die gefotografeerd mochten worden.
Vanaf dat moment was mijn passie voor portretfotografie gewekt, en ging in mij hierin verder verdiepen door workshops en masterclasses te gaan volgen van fotografen die ik bewonder. Langzamerhand ontdekte ik ook hoe ik een bepaalde style kon ontwikkelen met hulp van onder meer  Photoshop om de foto’s die ik geschoten heb een herkenbare style kan geven.
Portretten in oude meesters style anno nu, tot enthousiaste en vrolijke ondernemers ontstond er een voorkeur voor het maken van deze bepaalde  stylen.
Ik kan je helpen met portretfoto’s en persoonlijke foto’s voor je sociale media, website, je sollicitatie of de omslag voor je boek.
  • Te vaak hoor ik, had ik maar een mooie foto als herinnering van mijn man, kind of ouder.
     
  • Te vaak zie ik foto’s van ondernemers en van kunstenaars die niet erg representatief zijn voor het ,mooie werk dat ze doen of maken.
     
  • Te vaak spreek ik vrouwen die onzeker zijn en alleen de mindere punten van hun uiterlijk benoemen.
 

Iedereen kan stralen op een foto; mèt een goede belichting, en de juiste compositie 

 
Voor deze groepen wil ik mij inzetten en met mijn ervaring kan ik je helpen met goede foto’s die representatief zijn voor je onderneming en kunstwerken en om tot een mooie blijvende herinnering te komen.
Je hoeft echt geen model te zijn voor een geweldig resultaat waar je trots op kunt zijn. Kijk maar eens naar de foto hiernaast. Amina had nog nooit geposeerd voor een camera. Ze was nerveus en onzeker. Toch is het gelukt om een spontaan, vrolijk portret van haar te maken waar ze trots op is.

Over mijn Werk

Met passie ben ik beeldmaker en ‘florale vormgever”.  In mijn fotoseries zijn bloemen als een rode draad te zien. De natuur, de seizoenen en de kleuren die hierbij horen inspireren mij iedere dag opnieuw. De variatie van portretten en bloemen zijn daarom nauw met elkaar verweven. In de fotografie kan ik deze facetten combineren en kan ik eindeloos creëren. 
Ik hou van creatieve fotografie dat meer is dan alleen een plaatje maken. Het vastleggen van emoties, compositie en met oog voor kleur en een mooie belichting én uiteraard bloemen, sluit fotografie perfect aan bij het maken van portretten. Deze portretten en bloemportretten zijn te koop als Art prints, wenskaarten en zijn beschikbaar voor exposities.

Overige werkzaamheden  

In 2019 vierde ik mijn eerste lustrum als coördinator exposities in het cultureel centrum Het Brinkhuis in Laren met een solo expositie met portretten van sterke vrouwen uit  Laren met de titel  “Blossom of Age” 
Verder ben ik een van de vennoten van Pasfoto Laren en werkzaam als vrijwilliger en gastvrouw in het Singer Museum en help ik ieder jaar mee  met het arrangeren van de bloemdecoraties in de Basiliek  voor de St.Jansprocessie. 
Portret Ineke Vaasen
Portret Amina die ongemakkelijk boor de camera stond maar waarbij we het toch voor elkaar kregen om haar blij en spontaan te fotograferen,