Ineke Vaasen, Beeldmaker en Florale Vormgever

Met passie ben ik beeldmaker en ‘florale vormgever”. Ik ontwerp grootschalig bloemwerk en ik fotografeer portretten. In mijn fotoserie zijn bloemen als een rode draad te zien. De natuur, de seizoenen en de kleuren die hierbij horen inspireren mij iedere dag opnieuw. De variatie, van portretten en bloemen zijn daarom nauw met elkaar verweven. In de fotografie kan ik deze facetten combineren en kan ik eindeloos creëren.

Ik hou van creatieve fotografie dat meer is dan alleen een plaatje maken. Het vastleggen van emoties, compositie en sfeer met een mooie belichting, waarvoor het belangrijk is dat de persoon op zijn gemak is. Een shoot doen we samen, soms met een visagiste en een styliste,  in de studio of buiten in de natuur.

Met plantaardig en andere natuurlijke materialen én uiteraard bloemen, sluit fotografie perfect aan bij het maken van portretten.

Met oog voor kleur, licht en compositie laat ik diverse elementen samensmelten tot een harmonische geheel en wordt de schoonheid en de vergankelijkheid van bloemen en natuurlijke objecten naar het niveau van kunst getild.

De boodschap is vooral dat veel natuurlijke elementen vergankelijk zijn en dat laat ik door de lens aan de kijker zien in ondermeer de bloemportretten.

 

Overige werkzaamheden

 

In 2019 vierde ik mijn eerste lustrum als coördinator van exposities in de (h)Artgalerij in het Brinkhuis in Laren, met de expositie “Blossom of Age”.

Verder werk ik als vrijwilliger in het Singer Museum en help ik mee met het arrangeren van de bloemdecoraties in de Basiliek voor de Sint Jansprocessie, en ben ik een van de vennoten van Pasfoto Laren.

 

Portret Ineke Vaasen
Bloemdecoratie op wisteria met hortensia, solidago, bessen