Oude Meesters

Flora van Rembrandt van Rijn

Het hedendaagse portret van Flora van Rembrandt van Rijn 

Rembrandt schilderde zijn vrouw Saskia als Flora. Dit schilderij was in 2018 voor het eerst te zien in Nederland in de tentoonstelling Hollandse Meesters in museum de Hermitage in Amsterdam.

 

 

“Het was een grote verrassing en ze was erg ontroerd. Het portret heeft een mooie plek boven de haard gekregen dus ze kan er volop van genieten en is maar al te trots om het aan iedereen te laten zien!” 

 Pauline

 

Flora van Rembrandt anno 2019

Flora (Saskia) de vrouw van Rembrandt, anno 2019 op de foto expositie van Ineke Vaasen tijdens Door de bank genomen - Kunstwerk in uitvoering expositie in Laren NH

 

“Flora” een ontroerend portret

Rembrandt schildert zijn jonge vrouw Saskia als Flora de Romeinse godin van de lente, de jeugd, bloeiende natuur en vruchtbaarheid. Met haar linker hand houdt ze de plooien van haar mantel bijeen; misschien een toespeling op een eventuele zwangerschap….Rembrandt hield van zijn vrouw en had haar graag als model. Hij hulde haar vaak in schitterende zijden gewaden en kostbaar brokaat. Met die stoffen, die hij in zijn atelier bewaarde, doste hij haar uit

Portret van "Flora", Rembrandts vrouw Saskia, dat te zien was in de tentoonstelling Hollandse Meesters in museum de Hermitage in Amsterdam

Oopjen van Rembrandt Anno 2019

In de expositie “Niet in het Rijks” in Zaandam is van 1 – 30 november de hedendaagse versie van Oopjen van Rembrandt te zien.  

Op deze expositie komen kunstwerken te hangen die niet geselecteerd werden door het Rijksmuseum in Amsterdam

Begin 2019 deed het Rijksmuseum een oproep om in het Rembrandtjaar een op Rembrandt geïnspireerd kunstwerk in te sturen.

Meer dan 8.000 mensen uit 95 landen gaven gehoor aan de oproep. Uiteindelijk openden8 “slechts” 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt.

Café de Fabriek in Zaandam deed een oproep om expositie samen te stellen van de niet geselecteerde werken.

Oopjen anno 2019 op de foto presentatie van Ineke Vaasen op de expositie Doordebankgenomen in Laren NH
"Niet in het Rijks" expositie Rembrandt